BŠK TIVOLI IZSTOPA IZ LIGE! PRAVILA ZA RAZIGRAVANJE

Žal ponovno objavljamo slabo novico. Iz 2.lige OBZL Zahod izstopa BŠK TIVOLI, prav tako zaradi pomanjkanja igralcev. Kot v primeru ŠD Sonje Vesel se tekme, katere bi morali odigrati v spomladanskemu delu registrirajo z izidom 14:0 v korist nasprotnika. Ker je bila odigrana polovica ligaškega tekmovanja, točke na lestvici ostanejo v veljavi. Na voljo je že popravljena verzija tiskovine razporeda z omenjeno spremembo. Prosti igralci se ne morejo registrirati za drugo ekipo, ker registracije igralcev veljajo do konca sezone 2022/23.

Tekmovalna komisija OBZL je na 5.seji sprejela pravilnik za razigravanje po končanem neodločenem izidu obeh tekem v rednem delu tekmovanja, ki nastopi z veljavo že v letošnji sezoni 2022/23. V tekmah za razvrstitev v 2. ligi OBZL, se v primeru neodločenega rezultata po obeh tekmah (14 : 14), zmagovalca določi po naslednje postopku:

  1. Zmagovalno ekipo se določi z bližanjem v krog (2 igralca) in izbijanjem krogle v krogu (2 igralca). Kroga se narišeta na sredini igralnega dela igrišča. Na igrišču 1 se bliža, na igrišču 2 se izbija.
  2. Vrstni red izvajanja nalog se določi z žrebom. Ekipa ki dobi žreb, se odloči ali igra prva ali druga. Ta vrstni red velja do konca.
  3. Ekipe izvajajo naloge izmenično: bližanje -izbijanje-bližanje-izbijanje.
  4. Vsaka približana krogla v krog in vsaki izbita krogla iz kroga štejeta po eno točko. Biberon pri bližanju in karo (rešta v krogu) se ne upoštevata.
  5. Ob enakem rezultatu se postopek nadaljuje v parih do prve razlike v točkah- do prve napake enega od dveh igralcev. Izmenično se izvaja bližanje in izbijanje.