V LJUBLJANI SE PRIČENJA EP V BALINANJU ZA ŽENSKE

V naši prestolnici se bo z današnjo večerno slavnostno otvoritvijo tudi uradno pričelo Evropsko prvenstvo v balinanju za ženske Ljubljana 2022. Najboljše evropske balinarke se bodo zbrale v Ljubljani, na balinišču BŠK Krim na Rakovniku kjer se bodo do sobote zvečer na prvenstvu stare celine borile za medalje v šestih disciplinah in sicer štirideset tekmovalk iz enajstih držav. V družbi tekmic iz Črne Gore, Francije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške, Srbije, Španije, Švice in Turčije se bodo za najvišja mesta borile tudi Slovenke, ki sodijo med favoritinje v vseh šestih disciplinah. Selektor slovenske ženske balinarske reprezentance Dejan Koren se je skupaj s pomočnico Petro Pivk Lukančič po večmesečnih pripravah odločil, da bodo našo državo na evropskem prvenstvu, ki ga bo Ljubljana gostila od 31. avgusta do 4. septembra, zastopale Tadeja Petrič, Nina Volčina, Ana Pevec in Laura Škoberne.

Reprezentantke bodo nastopile v naslednjih disciplinah:

Dvojica: Tadeja Petrič in Laura Škoberne

Posamezno: Ana Pevec

Krog: Tadeja Petrič

Natančno zbijanje: Ana Pevec

Hitrostno zbijanje: Nina Volčina

Štafetno zbijanje: Nina Volčina in Tadeja Petrič

Vstopnine na prizorišče ni, zato lepo vabljeni na ogled tekmovanja. Dogajanje iz prizorišča boste lahko spremljali tudi na YouTube kanalih HEGY TVKOSCI TV in BZS (za ogled v živo kliknite na omenjene kanale). Za piko na i bo na zadnji finalni dan poskrbel ŠPORT TV, ki bo sliko in ton iz prizorišča ter s komentarji profesionalnega in strokovnega komentatorja v živo predvajal na svojem kanalu Š1 v soboto ob 12.55 uri.

Slavnostna otvoritev na kateri bodo podeljena tudi priznanja ob 70. letnici delovanja Balinarske zveze Slovenije se bo pričela ob 19. uri z žrebom. Tekmovalni spored se bo pričel v četrtek ob 8.30 uri, boji za medalje pa bodo potekali od petka popoldne do sobote zvečer, ko se bo evropsko prvenstvo zaključilo s podelitvijo medalj. Za več informacij je BZS izdala uradni bilten Evropskega prvenstva v balinanju za ženske Ljubljana 2022 (kliknite) s predstavitvijo vseh držav udeleženk, delegatov in sodnikov ter programom tekmovanja.